Световни атлетически звезди Нийкерк и Фетер говорят пред Sportal.bg

Две от най-големите звезди на световната атлетика Йоханес Фетер (Германия) и Уейд ван Нийкерк (Република Южна Африка) дадоха интервюта специално за атлетическата секция на най-популярния спортен сайт в България Sportal.bg

Йоханес Фетер постигна 97.76 на копие на 6 септември, което е втори резултат за всички времена. 27-годишният германец е световен шампион на копие от Лондон 2017, а през същата година бе избран за Атлет на Европа.

Роден и израснал в Дрезден Фетер има татуировка на древногръцки копиехвърляч на гърба. Основната му цел за следващата година е атака на олимпийската титла, която в Рио де Жайнеро бе спечелена от сънародника мъ Томас Рьолер.

Интервюто на Йоханес Фетер вижте тук

Уейд ван Нийкерк стана един от най-големите атлети на съвремието, след като спечели два пъти световната титла на 400 м в Пекин 2015 и Лондон 2017, а на олимпийските игри в Рио 2016 завоюва олимпийската титла с фантастичен световен рекорд – 43.03.

За съжаление Уейд се контузи тежко на демонстративен ръгби мач в РЮА и бе почти три години извън пистата. Точно преди първия си старт през тази година в Италия, Уейд даде положителен тест за коронавирус и не бе допуснат до състезанието. Все пак Нийкерк успя да бяга на 15 септември в Швейцария и записа победа на 400 м с 45.58 на турнир в Швейцария. Той също гледа към защитата на олимпийската си титла в Токио.

Ето какво каза Уейд ван Нийкерк пред Рая Иванова

Share Button