Новият брой на списание „Атлетика“ е факт

Брой номер 120 на списание „Атлетика“ излезе от печат на 20 ноември.

В новата „Атлетика“, както винаги, освен много текстове и статистика има повече от 120 броя снимки, а плакати на Марк Славов, Джошуа Чептегей и Летенсебет Гидей ще зарадват феновете на олимпийски спорт номер 1.

Рекодьорите на копие на България Марк Славов и Михаела Петкова са със специално внимание от авторите на списанието и имат няколко страници, в които разкриват бъдещите си планове и детайли от живота и тренировките си.

Световните рекордьори в бяганията на дълги разстояния Джошуа Чептегей и Летенсебет Гидей също са герой на обширни статии с богата статистика за състезателните им кариери и рекорди.

Фотогалерия с десетки кадри и резултатите на медалистите от националните шампонати на стадион, които се проведоха през юли и август ще припомнят тези състезания. Резултатите на българските атлети на балканските шампионати също са на страните на списанието.

Сезонът на „Диамантената лига“ през 2020-а се редуцира до няколко състезания, които са анализирани от редакционния екип в новия брой на „Атлетика“.

В новата рубрика „Успели атлети“ авторите на специализираното издание ни срещат с един от най-добрите мениджъри в химическата индустрия в България – Ивайло Василев, който няма равен в комбинацията 400 м (46 секунди) и 800 м (1:48 минути) в историята на българската атлетика.

Уважение към паметта на един от създателите на списание „Атлетика“ проф. Петър Бонов и президента на Европейската атлетика и голям приятел на България Свен Арне Хансен са две от статиите  посветени на живота им. Двамата се разделиха с живота през юни тази година на 74 годишна възраст и оставиха богато наследство за атлетиката, за което пише подробно в статиите в брой 120 на „Атлетика“.

Съветите на бегачите от движението „Рън България“ продължава с отговори на въпросите: Какви съвети ще дадете на начинаещи бегачи?, Какви маратонки предпочитате?, Кои бегаи са по-добри – кенийците или етиопците?, Кои са любимите бегачи на света и България? и Кога официалният световен рекорд на маратон ще бъде под 2 часа?.

Рубриката „Полезно“ е с актуална тема: Как да се храним добре през есента, за да сме добре зимата?

Share Button