Отмениха окончателно Пловдивският маратон

Пловдивският маратон няма да е проведе през 2020-а година.

Организаторите на събитието обявиха това решение днес (3 ноември) в страницата си в социалната мрежа Facebook.

Първоначално маратонът трябваше да се проведе през пролетта, но обявяването на извънредното положение поради епидемията от Ковид 19, наложи преместването му за 15 ноември.

Втората вълна на вируса, обаче осуетиха плановете на организаторите, които имаха надежди за провеждадането му, а събитието се чакаше от стотици любители на бягането у нас и по чужбина. Това стана втория отменен маратон за годината след Плевенският, който също беше през пролетта, но неговия директор и създател Станислав Георгиев внезапно почина.

Засега остава маратонът на Варна, който е на 7 ноември (събота) и ще бъде финал на веригата „Бягането начин на живот“.

Ето и какво споделиха организаторите на Пловдивския маратон във Facebook:

Маратон Пловдив 2020 няма да се проведе

Това е съобщение, което до последно вярвахме, че няма да ни се наложи да напишем и публикуваме за втори път. Уви, шансът не е на наша страна. Вирусът няма намерение да отстъпва и задълбочаващата се криза в страната засяга сериозно всички партньори, които правят провеждането на маратона възможно.

За съжаление, официално бяхме уведомени, че поради високия процент на заразени служители и такива в карантина, МВР-Пловдив и Пътна полиция не разполагат с ресурс за гарантиране сигурността на участниците и реда в Пловдив по време на провеждане на събитието ни.

Това, съчетано с неблагоприятната прогноза за епидемичната обстановка в рамките на следващите две седмици, ни принуждава да вземем трудното решение да отменим провеждането на Маратон Пловдив на 15 ноември 2020.

В настоящия момент не можем да се ангажираме с дата за провеждане на маратона през 2021. Такава бихме имали най-рано в края на зимния сезон, затова ще пристъпим към възстановяване на платената такса участие на всички регистрирани участници. През идните месеци ще се свържем с всеки регистриран участник по имейл, за да уточним подробностите. Молим ви да ни дадете време да организираме процеса, за да бъдем максимално оперативни и ефективни.

Благодарим на всички за разбирането. Бъдете здрави и се грижете за близките си.

Екипът на Маратон Пловдив

Share Button