БЕГАЧИ – стартира третият семинар „Аз и бягането – синоними“

Третото издание на семинара „Аз и бягането – синоними“ стартира на 2 октомври в Кюстендил.

Семинарът, който се провежда в парк-хотел „Кюстендил“, беше открит от заместник-министъра на младежта и спорта Николай Павлов и кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

Павлов запозна присъстващите с младежките политики на ММС, както и за проекта БЕГАЧИ, който се реализира чрез Българска федерация лека атлетика и има за цел популяризирането на бягането сред младите хора.

Тридесет участника от цялата страна и Кюстендил ще слушат лекции за бягането от едни от най-добрите български треньори, състезатели и изследватели в бяганията на средни и дълги разстояния на 3 и 4 октомври (събота и неделя).  

В първия ден на семинара (2 октомври) бяха обявени и датите на новите състезания по бягания от веригата „Рън България“ за 2021-а година, а няколко от организаторите и новите домакини представиха местата, на коити ще се проведат събитията.

Най-голямото състезание от веригата отново ще бъде второто издание на маратона на Кюстендил, който е плануван за 19 септември 2021-а година и отново ще включва класическата дистанция от 42.195 км, полумаратон (21.1 км) и 2 км масов старт.

Share Button