Ивет Лалова с жест към Веселин Бисерински

Преди малко повече от 3 месеца Веселин Бисерински, който е част от детския отбор на „Академик“, бе блъснат на пешеходна пътека от автобус и бе откаран в тежко състояние в реанимацията на Пирогов.

Веско прекара 50 дни на болничното легло и макар да е вече вкъщи, ще има дълъг период на възстановяване и връщане към нормалния ритъм на живот. Това обаче не е пречка той да мечтае да се завърне колкото се може по-бързо в отбора и да започне отново тренировки.

На 19 септември Веско се появи за първи път на стадиона след тежкия инцидент, за да подкрепи своите съотборници, участващи в състезанието „Открий шампиона в теб“. Именно в този специален момент за него, голямата Ивет Лалова, която е организатор на турнира и е идол на много малки атлети, награди тържествено Веско с купа и медал за духа и борбеността му в този труден за него момент. Тази постъпка на Ивет безспорно ще даде нови сили на Веско и вяра за по-добро бъдеще.

Веско обеща на своята треньорка Моника Гачевска, която многократно се е състезавала с Ивет Лалова и е била съотборничка с нея в много национални щафети, че много скоро иска да усети отново миризмата на стадиона.

Снимки и текст: www.akademik-bg.com

Share Button