Атлетическите таланти се състезаваха в Кюстендил

Програмата на БФЛА и Министерството на младежта и спорта „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ завърши на площада в Кюстендил на 12 септември – ден преди националния и балкански шампионат по полумаратон.

Площад „Велбъдж“ се превърна в атлетически стадион във времето от 9:30 до 12:00 часа. По-малките атлети (6-10 години) участваха в отборно състезание с уредите от „Детската атлетика“. По-големите (11-15 години) се състезаваха във формат „Динамична нова атлетика“ с няколко станции по бягане, скокове и хвърляне отново на отборен принцип.

Инструктори и съдии на състезанието бяха едни от най-добрите ни атлети от близкото минало – Магдалена Христова – рекордьорка на скок дължина и финалистка на еврооейски и световни шампионати, Живко Виденов – национален рекордьор на 60 м и 110 м с препятствия, Милка Михайлова – седемкратна победителка на Софийския маратон, Красимир Аргиров – един от най-добрите в скока на дължина, Цветелина Кирилова – национална рекордьорка на 1000 м в зала и бъдещата победителка от маратон Кюстендил Маринела Нинева .

Всички деца бяха наградени от Стоян Стоянов – главен експерт по спорта в община Кюстендил, Антон Бонов от БФЛА и Андрей Панайотов от ММС.

В предишните дни 9-10-11 септември децата направиха съвместни тренировки на местните стадиони „Осогово“ и „Странджата“, както и на спортната база на хотел „Трите буки“.

Освен местни таланти в лагера опит обмениха деца от София, Видин, Шабла, Балчик, Петрич, Сандански, Добрич, Перник, Дряново, Поморие, Стара Загора, Костенец, Сливен, Велико Търново, Харманли, Петрич, Пловдив и Враца.

Националният рекордьор Живко Виденов над детските препятствия в Кюстендил

Share Button