Run Bulgaria: Сенанджи с втора победа в „Рън България“ в Поморие

Уникалното трасе в град Поморие прие четвъртия кръг от веригата „Рън България“ на 23 август.

Около 100 бегачи от България, Русия и Уганда се пробваха по трасето, което е по ивицата между Поморийското езеро и Черно море. Първата половина от състезанието атлетите бягаха по пясък, а във втората по черен път.

Трасето в Поморие

В дистанцията от 10.25 км Исмаил Сенанджи (Уганда) спечели втора победа във веригата след като триумфира в Луковит преди седмица. Сенанджи завърши за 37:40, като в последните метри се откъсна от основния си конкурент Шабан Мустафа (Сунгурларе) – 37:48. Трети е Йордан Петров (Атлетик 90 – Луковит) с 38:59.

Призовата тройка при жените се оглави от Елена Димитрова (Локомотив – Дряново) – 47:07. Тази година Димитрова има две трети места във веригата от Дупница и Луковит, а в Бистрица тя бе четвърта.

Втора е Маринела Цекова (Троян) – 49:13 пред талатливата девойка от „Тангра – Варна“ Петя Ковачева – 51:10.

„Поморие – рън“ се провежда за втора поредна година, а стартът на дистанциите 2020 м и 10.25 км се дадоха лично от кметът на община Поморие Иван Алексиев, който и награди всички призьори в състезанието.

Всички участници получиха подаръци от „Рън България“ и община Поморие, която бе домакин на семинар по Детска атлетика два дни преди „Поморие рън“.

Атлетическите прояви в общината продължават с общото събрание на Българска федерация лека атлетика на 3 септември.

Share Button