Габриела Петрова ще защитава титла в Турку, излъчват я по БНТ 3


Габриела Петрова ще защитава позицията си на най-добрата европейка в тройния скок през сезона на турнира от Континенталния тур във финландския град Турку във вторник (11 август).

Състезателката на Атанас Атанасов води в ранглистата с 14.38 м, които регистрира на турнир „Пловдив“ преди почти месец. Най-сериозната конкурентка на Габи в Турку ще е втората през годината в Европа, местната любимка Кристина Мякеля, която скочи 14.30 м. Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 ще защитава и титлата си от миналата година в Турку. За Спортист №1 на България за 2015 г. това ще е и загрявка преди старта и от Диамантената лига в Монако на 14 август. Атлетката на „Локомотив“ /Пловдив/ загря за старта във Финландия с титла от националния шампионат с щафетата на 4х100 м, където бяга на последен пост за пловдивчанки.

Турнирът в Турку ще бъде дебютен в златното ниво на новосъздадения Континентален тур, което обединява 7 турнира. Изключително силна се очаква да бъде конкуренцията в хвърлянията. В пряк сблъсък на диск ще влязат световният шампион Даниел Стол /Швеция/ и европейският първенец Андриус Гуджиус /Литва/. Германска ще бъде битката в хвърлянето на копие, където един срещу друг ще застанат златният медалист от световното първенство през 2017 г. Йоханес Фетер и европейският вицешампион Андреас Хофман. В бягането на 110 м с препятствия ще стартира №1 на континента Паскал Мартино-Лагард /Франция/.

Турнирът ще бъде излъчван във вторник вечер (11 август) от 19 часа по БНТ 3.

Още 4 турнира от Континенталния тур ще бъдат излъчвани по БНТ 3 в следващия месец и половина – на 19 август в Секешфехервар /Унгария/, на 23 август в Токио /Япония/, на 6 септември в Хожув /Полша/ и на 26 септември финалната надпревара на веригата в Найроби /Кения/.

Share Button