Кюстендил прие „А1 атлетика за младежи“

Поредният кръг на популярната верига „А1 атлетика за младежи“ се проведе днес на стадиона „Осогово“ в Кюстендил на 31 юли.

Участие в заниманието, което се проведе от 9:00 до 11:00 часа поради високите температури, взеха десетки деца от града.

Състезанията включваха щафетни игри и спринт на 60 м по тревното игрище на стадиона. Няколко от децата от СКЛА „Цвети Кирилова“ показаха завидна бързина и бягаха под 10 секунди (ръчно времеизмерване) разстоянието.

Клубът на известнага ни от близкото минало атлетка Цветелина Кирилова, община Кюстендил, БФЛА и АБАФ са организатори на маратона на Кюстендил, който ще се проведе на 13 септември тази година и ще бъде балкански и национален шампионат.

Наградите за призьорите връчи Нели Петкова, началник „Младежки дейности, спорт, култура и туризъм“ в община Кюстендил. Всички деца получиха награди от А1 и списание „Атлетика“. От 9 до 13 септември в Кюстендил ще се проведе лагер за деца от цялата страна по програмата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България.

Тогава са предвидени още занимания от веригата „А1 атлетика за младежи“. Утре (1 август – събота) на стадиона на НСА ще се проведе поредното състезание от веригата, след което ще бъдат наградени медалистите от националния шампионат за момичета и момчета под 14 г.

През август „А1 атлетика за младежи“, която се организира от БФЛА и водещия български телеком продължава в Поморие, Балчик и Шабла.

Share Button