Ямайските спринтьори си направиха силно състезание у дома, избягват Европа и САЩ

Няколко много силни резултата бяха показани по време на втория кръг от „Велосити фест“ (Velocity Fest), който се проведе в Ямайка.

В състезанието участваха най-големите ямайски звезди в спринта.

В бягането на 200 м Шели-Ан Фрейзър-Прайс победи с 22.74 сек, втора остана представителката на Бахамите Антоник Страчан.

Илейн Томпсън бе номер едно в спринта на 100 м с 11.19 сек. Любопитно е, че атлетката е добавила към девическата си фамилия и тази на мъжа си. Двукратната олимпийска шампионка се омъжи през ноември миналата година за Девон Хера, бивш лекоатлет, а сега треньор и вече е Илейн Томпсън-Хера.

Ронда Уайт и Дженив Ръсел постигнаха еднакво време в бягането на 400 м с пр. – 55.40 сек, което обаче е втори резултат в света за сезона.

Джулиан Форте бе най-бърз в спринта на 100 м при мъжете с 10.03 сек.

Световният шампион на 100 м от 2011 година Йохан Блейк предпочете този път двойно по-дългата дистанция и победи с 20.62 сек.

Световният шампион в скока на дължина Теджей Гейл доказа класата си с победа с 8.13 м.

Рашин Макдоналд спечели бягането на 400 м при мъжете с 46.36 сек, а Шерика Джексън бе над всички при жените на същата дистанция с 52.00 сек.

Много силно бягане на 110 м с пр. направи в дебюта си при мъжете 19-годишният Рашид Бродбел, като се наложи с 13.47 сек.

Съсстезанието се проведе при изключителни мерки за безопасност. Дистанциите бяха до 400 м, бяха допускани само по 4 състезатели в серия, а мястото на старта и блокчетата бяха дезинфекцирани след всеки старт.

В същото време стана ясно, че ямайските треньори съветват своите атлети да не пътуват до Европа или САЩ за участия в състезания, за да избегнат риска от зараза с коронавирус. Затова едни от най-добрите спринтьори в света ще поддържат формата си със състезания единствено в региона.

Share Button