Български топ хърделисти се събраха за пети път в София

Срещата на най-добрите хърделисти се превръща в традиция.

Няколко от най-добрите атлети на България в историята на бяганията с препятствия на 110 м и 400 м се срещнаха за пета поредна година в хотел „Диана 3“ в София на 17 юли.

Срещата носи много символи и е само за шампиони при мъжете в тези специфични дисциплини, където трябва да се преодолеят 10 бариери с височина 1.067 м на 110 м и 0.914 м на 400 м.

Мястото на срещата (хотел „Диана 3“) е дългогодишна база за тренировъчни лагери на националния отбор, която се изполва и до ден днешен.

Събирането бе уважено от действащият президент на българска, балаканската и европейската атлетика Добромир Карамаринов, който е участвал с успех в дисциплината 400 м с препятствия (личен рекорд 52.40).

Сред бившите хърделисти на култовата среща бяха и рекордьорът на България на 60 м с препятствия в зала и на 110 м с препятствия Живко Виденов, финалистът на две олимпийски игри на 400 м с препятствия Янко Братанов, вицешампионът на Европа на 60 м с препятствия в зала и бивш национален рекордьор Пламен Кръстев, главният секретар на ММС – Асен Марков (участник на олимпийските игри в Барселона 1992), един ота най-добрите треньори на спринт и препятствия в света Христо Гергов, действащите треньори Руслан Грозданов, Димитър Гушев, Димчо Ников и Любомир Калчев, президентът на най-големият атлетически клуб в България – КЛАСА – Пламен Нягин, Илия Илиев, Емил Калоянов и Георги Георгиев.

Възпитаниците на Христо Гергов си направиха отделна снимка, а на следващият ден (18 юли) част от бившите хърделисти спечелиха медали чрез младите си атлети на националния шампионат за юноши и девойки под 18 години.

Share Button