Шампиони в препятствията наградиха деца от програмата „А1 атлетика за младежи“ в София

Две от емблемачните лица от историята на българската атлетика Светла Димитрова-Пищикова и Живко Виденов се включиха в поредното занимание от популярната програмата „А1 атлетика за младежи“ на БФЛА и водещия български телеком А1.

Над 50 деца от няколко софийски клуба се включиха в щафетни игри за деца от 7 до 12 години, както и в контролно състезание на 60 м и скок дължина. Заниманията на ст. „Васил Левски“ се водиха от екип на БФЛА и рекордьорката ни на скок дължина в зала (6.91) Магдалена Христова, която ръководи спортен клуб „Приорити“.

Живко Виденов и Светла Димитрова-Пищикова на
националния стадион „Васил Левски“ през 2020-а година

Димитрова-Пищикова и Виденов връчиха грамотите на децата, които поискаха снимки и автографи от известните атлети. Светла Димитрова-Пищикова е двукратна европейска шампионка на 100 м с препятствия, вицешампионка на света в тази дисциплини и двукратна световна шампионка на седмобой за девойки. Живко Виденов е национален рекордьор на 60 м с препятствия в зала (7.52) и 110 м с препятствия (13.33), и е финалист от световни и европейски първенства.

Популярната програма „А1 атлетика за младежи“ вече премина през няколко града на страната, сред които Перник, Петрич, Сандански и Видин, а в следващите дни са планувани занимания в Костенец и Пловдив.щ

Share Button