И тази година – София Екиден Маратон

Традицията продължава! И тази година, въпреки пандемията, ще се проведе поредното шесто издание на щафетния маратон „София Екиден Маратон“.

Стартът ще бъде на 6 септември от 9:00 часа. Щафетното бягане е за отбори от по шестима души, които ще изминат класическата дистанция от 42.195 км. Бегачите ще бъдат разпределени на шест поста (5 км+10 км+5 км+10 км+5 км+7.195 км = 42.195 км).

По традиция в надпреварата ще вземат участие най-добрите ни атлети, както и медалисти от световни първенства и олимпийски игри в други спортове. Освен професионални спортисти, в състезанието ще се пуснат и много любители на бягането.

Събитието ще се проведе под патронажа на японския посланик в Република България. Именно Страната на изгряващото слънце е родината на това атрактивно състезание.

Състезанието по традиция е и в чест на националния празник – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Трасето е със старт-финал пред стадион „Васил Левски“, а атлетите ще бягат из централните улици на столицата.

Отборите могат да бъдат изцяло мъжки, женски или смесени. Записването продължава в сайта на състезанието – www.sofiaekidenmarathon.com

Share Button