Койнаре бе домакин на първото атлетическо състезание в България през лятото

Първото официално състезание от спортния календар на Българска федерация лека атлетика, след извънредното положение породено от коронавируса, се проведе в град Койнаре на 2 юли.

XXVIII-ото издание на пробезите в памет на Димитър Върбанов-Митето се организираха на стадиона в много горещо време с отлична организация и над 150 участника във всички възрастови групи от 30 клуба от цялата страна.

Повечето национални състезатели в бяганията на средни и дълги разстояния също бяха в Койнаре, а надбягванията предложиха интерестни развръзки, за които очаквайте подробности в www.atletikabg.com.

Официалните атлетически състезания бяха спряни от 13 март, а полседният старт на атлетите в България бе на 8 март. Така почти 4 месеца в България нямаше състезание по атлетика.

Следващото състезание отново е посветено на бяганията и ще се проведе днес (3 юли) в Луковит с турнира „Веселин Даскалов“, а на 4-5 юли е първият национален шампионат за летния сезон в София, където ще се излъчат медалистите на многобой при мъжете и жените, и при юношите и девойките под 18 години.

Share Button