Световен шампион блъснат от мотор, претърпя операция

Световният шампион в полумаратона Джефри Камворор претърпя тежък инцидент в края на миналата седмица.

По време на сутрешната си тренировка той бе блъснат от мотоциклет.

Животът на атлета е вън от опасност, но той бе вкаран в болница с множество наранявания на главата и краката. Камворор претърпя операция на крака, който бе счупен, и сега се възстановява.

Той трябваше да участва на световното първенство по полумаратон, което ще се проведе в Гдин, Полша, и чиято датата бе променена на 17 октомври. Сега обаче няма как да се случи. В плановете на Камворор влизаше и защита на титлата от маратона в Ню Йорк, но това състезание бе отменено.

Джефри Камворор е един от най-титулуваните кенийски атлети в момента. Той има четири световни титли в полумаратона (три индивидуални и една отборна), както и два сребърни медала в отборната надпревара. На световното първенство в Пекин-2015 завоюва сребърен медал на 10 000 м. Два пъти е бил световен шампион на крос кънтри и веднъж бронзов медалист, с отбора на Кения има три сребърни медала. Тук трябва да прибавим и двете му световни титли за младежи в кроса. Два пъти е бил победител на маратона в Ню Йорк, веднъж сребърен и веднъж бронзов медалист; два пъти е трети и на маратона в Берлин.

Камворор държи и световния рекорд в полумаратона, постигнат миналата година в Копенхаген – 58:01 мин.

Share Button