Треньорката Йорданка Аризанова е прабаба на тризнаци

Йорданка Аризанова печели медал след медал с възпитаниците си на стадиона, но е и горда прабаба на тризнаци.

72-годишната Аризанова стана прабаба на тризнаци на 4 януари 2020-а, когато внучка й Даниела и съпугът й Данаил станаха родители на две момчета и момче.

Даниела роди в Майчин дом в София, а децата бяха кръстени София, Даная и Андрей.

Аризанова е подарила специална количка за тризнаци на внучката, която е поръчала от Полша на стойност 2500 лв.

След извънредното положение треньорката правеше разходки из Пловдив с трите правнучета, като не оставяше и тренировките на възпитаниците си.

Йорданка е била член на националния отбор на стотици състезания в последните 50 години, селекционер на спортно училище „Васил Левски“ от 1972-а и треньорка в обласния съвет на БСФС в периода 1967-1972.

Най-сериозното постижение на треньорката от Пловдив е на спринтьора Йордан Илинов, който постигна 20.65 на 200 м и 10.40 на 100 м преди 15 години.

Йорданка Аризанова с Мартин Проданов (в средата) и Гени Семковски (вдясно)

Аризанова е била наставничка и най-добрият ни атлет в бяганията на средни разстояния Мартин Проданов, който сега се подговя в САЩ.

Един от последните успехи на атлет на плаводивката специалистка е балканската титла на 800 м за юноши под 18 години през 2019-а, когато нейният възпитаник Гени Семковски стана шампион. През зимата на 2020-а Семковски завоюва и националната титла в зала и при мъжете.

Share Button