Шампионките на троен скок се дипломираха

Две от най-силните атлетки на България „прескочиха“ успешно училището и университета.

Спортист номер едно на България за 2015-а година Габриела Петрова и световната шампионка за девойки на троен скок Александра Начева публикуваха снимки от края на учебната година.

Габриела Петрова (вляво) и Александра Начева на стадиона в Пловдив

Петрова, която ще навърши 28 години на 29 юни, взе диплома от Пловдивския университет със степен бакалавър със специалност социална педагогика. Габриела усилено се готви за олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото на 2021-а година, а след това има намерение да продължи образованието си за магистър.

18-годишната Начева завърши езиковата гимназия „Иван Вазов“ в родния й Пловдив. Александра учеше в паралелка по испански, но владее свободно и английски език. Пловдивчанката щеше да защитава светованата си титла за девойки под 20 години в Найроби, Кения през юли, но първенството беше отложено без има нова дата за състезанието. Начева също има амбиции за квота за олимпийските игри в Токио.

Двете топ атлетки продължават да се готвят за сезон на открито, а националния шампионат за мъже и жени ще бъде на 8-9 август в София.

Share Button