Световната атлетика създаде платформата „В по-добра форма с приятели“

Коронавирусната пандемия все още не позволява пълноценното провеждане на международни атлетически състезания, но в същото време Световната атлетика създаде платформа за подобряване на здравето чрез атлетика.

Организацията публикува на сайта си www.worldathletics.org платформа наречена „В по-добра форма с приятели“, където в продължение на шест седмици, шест известни атлети от шестте континентални зони на Световната атлетика ще дават съвети за всекидневни тренировки.

Според сайта RunRepeat.com 88% от хората, които са тренирали само веднъж седмично, са увеличили физическата си активност по време на извънредните мерки взети по света във връзка с ограничаване на пандемията.

Целта на шестседмичното предизвикателство е чрез средствата на атлетиката, колкото може повече хора да останат активни и да спортуват повече при завръщането към нормалния живот.

Всеки може да се регистрира безплатно към www.worldathletics.org/page/fitter-with-friends, чиито занимания стартират на 25 юни и ще продължат до края на юли.

Share Button