Новият сезон на „А1 атлетика за младежи“ стартира в Перник

Популярната младежката програма „А1 атлетика за младежи“ на БФЛА и водещия български телеком А1 стартира за шеста поредна година в Перник на 18 юни. 

През тази година форматът на събитията ще бъдат съобразени с повишените мерки за сигурност, заради пандемията от коронавирус. Заниманията на младите атлети ще бъдат обособени по клубове с открити тренировки, а най-добрите картотекирани състезатели ще имат възможност да участват и на състезания по трибой, като ще събират точки, както в предишните години. Резултатите от националния шампионат по четирибой за момичета и момчета под 14 години също ще влезнат в класирането.

На първата открита тренировка по програмата, организирана от атлетически клуб „Милка Михайлова“ в Перник участваха десетки деца от града, както и няколко техни връстници от „Академик“ – София.

Седемкратната победителка в Софийския маратон Милка Михайлова и една от най-силните спринтьорки от близкото минало Моника Гачевска споделиха опита си с подрастващите атлети,

Следващите тренировки от „А1 атлетика за младежи“ са планирани за Петрич и Сандански в периода 25-27 юни, а програмата ще мине в още поне 15 града от цялата страна.

 Припомняме ви имената на победителите от предишните пет сезона:

2015 – Александър Димитров (Дунав – Русе) и Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков)

2016 – Кирил Петков (Пранджева – Пловдив) и Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив)

2017 – Румен Руменов (Мизия) – Изабел Крамарска (Рилски атлет – Самоков)

2018 – Лъчезар Вълчев (Лудогорец – Разград) – Вержиния Костадинова (Добруджа – Добрич)

2019 – Боян Хаджитодоров (КЛАСА – София) и Яна Стоева (КЛАСА – София)

Share Button