Излезе новия брой на списание „Атлетика“

Новият брой на списание „Атлетика“ е под номер 119 и вече може да се намери от любителите на леката атлетика в България.

Основните теми в броя са свързани със световната здравна криза породена от пандемията от коронавирус, която засегна тежко световния спорт, атлетиката и дори отложи летните олимпийски игри в Токио за 2021-а година.

Корицата е посветена на най-добрият български атлет при мъжете в последните години Тихомир Иванов, който тренира няколко месеца в необичайни условия в двора на къщата, в която живее. Интервю с Иванов и бъдещите му планове ще прочетете в новия брой на „Атлетика“.

Авторите припомнят и други моменти в историята, когато олимпийски игри са били отлагани, а големи атлети не са имали възможност за изява на най-големия спортен форум.

Животът на атлетите у нас и по света също претърпя сътресения, а хиляди организатори отмениха или отложиха състезания. Най-важните промени в световния атлетически календар и хронология на събитията довели до драстичното „затваряне“ на света са селектирани от екипа на списанието.

Зимният атлетически сезон в България успя да завърши пълния си цикъл през януари и февруари, а резултатите на медалистите и снимков обзор на надпреварите също сa на страниците на списанието, за да припомнят последните национални и балкански шампиони преди забраната за състезания.

В края на февруари Юлимар Рохас доведе световния рекорд за жени в зала на троен скок до 15.43. Двукратната световна шампионка от Венецуела изкара месеци наред в изолация в една от най-засегнатите от коронавируса страни – Испания, а пътят й към успеха, впечатленията й от извънредното положение, както и нейн плакат, са в „Атлетика“ 119.

Още много новини и интересни материали чакат феновете на атлетиката на 48-е страници на списанието.

Share Button