Кенийците искат реванш от братя Ингебригстен

След като загубиха онлайн битката срещу братята Ингебригстен по време на „Невъзможните игри“, кенийците се настройват за реванш.

Припомняме, че онлайн турнирът „Невъзможните игри“ е предвиден да замени някои от стартовете в „Диамантената лига“, като преди дни се проведе неговият първи етап в Осло, за което www.atletikabg.com вече писа.

На това състезание тримата братя Ингебригстен се изправиха срещу кенийците, които бяха водени от двама световни шампиони на 1500 м – Тимоти Черуйот от Доха-2019 и Елайджа Манангои от Лондон-2017. На дистанция 2000 м норвежците бягаха в Осло, а кенийците – в Найроби. Победата в отборната и индивидуалната надпревара спечелиха убедително братята Ингебригстен.

Затова Тимоти Черуйот от името на своя отбор изпрати официална покана до норвежците за реванш. Предложението е това да стане по време на състезанието от веригата „Континентален тур“ на Световната атлетика, което ще се проведе в Найроби на 26 септември. „Ще бъде прекрасно, ако те дойдат и опитат нашата надморска височина и природни условия“ – заяви настоящият световен шампион на 1500 м.

Share Button