Детските и младежките програми на БФЛА стартират на 18 юни

Българска федерация лека атлетика и партньорите й стартират програмите за развитие на атлетиката сред децата и младежите на 18 юни.

Различните проекти бяха замразени поради извънредното положение през март, април и май, но летните месеци ще бъдат изпълнени със занимания по програмите „Детска атлетика“ и „А1 атлетика за младежи“.

Заедно с Министерството на младежта и спорта БФЛА ще стартира и програмата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“, която ще обхване 20 клуба, а всеки клуб трябва да избере пет талантливи подрастващи атлети, които ще се срещнат на тренировъчен лагер от 8 до 13 септември в Кюстендил.

Програмата „А1 атлетика за младежи“ също ще проведе традиционната си верига от занимания по трибой, като форматът през тази година ще бъде чрез клубни състезания и само няколко ще бъдат в директен сблъсък на състезатели от различни отбори.

Първото занимание ще бъде на стадион „Металург“ в Перник на 18 юни от клуб „Милка Михайлова“ под формата на открита тренировка със състезателен характер без официални резултати, като ще участват местни деца от 5 до 14 години.

Share Button