Чешката федерация по лека атлетика организира голям брой мини състезания в понеделник

Чешката федерация по лека атлетика отговори на наложените рестриктивни мерки в борбата срещу пандемията от коронавируса в страната с организирането на 173 мини турнири в цялата страна за един ден – понеделник, 1 юни.

Инициативата „Обратно на пистата“ ще събере двукратната олимпийска и трикратна световна шампионка на копие Барбора Шпотакова заедно с много деца на общо 173 съоръжения в Чехия.

В турнирите ще участва и трикратният световен шампион в зала на 400 метра Павел Маслак. Те ще преминат без зрители, но ще бъдат излъчени пряко по националната телевизия. Копиехвъргачката Шпотакова ще участва в серия от шест мини състезания по лека атлетика, която стартира на 1 юни в Кладно. Инициативата ще бъде почетена и от президента на Световната атлетика Себастиан Коу.

Това е наистина огромен пример за всички останали федерации-членки. Пример как да ангажирате спортистите, по-младите хора и феновете„, каза Коу в конферентен разговор с чешките медии в петък. В Чехия се допускат събрания до 300 души, а страната не е засегната силно от пандемията в сравнение с някои други държави в Европа. Първите две футболни дивизии в Чехия вече се рестартираха.

sportal.bg

Share Button