Съветите на Йохан Блейк за времето на пандемията

Световният шампион на 100 м от Дегу-2011 Йохан Блейк сподели как се справя с пандемията от коронавирус и как се настройва оптимистично за времето след нея.

Един от най-големите спринтьори през последните години вярва, че всичко зависи от моралната настройка. Човек е това, което мисли, че е. Когато вярваш силно в себе си, тогава си непобедим. Световният шампион признава, че най-важният урок е научил от Юсейн Болт. Той му казал, че трябва да тренира лека атлетика за себе си, а не за другите хора. Защото в края на краищата атлетът остава сам със себе си. Според Блейк това звучи егоистично, но именно тази мисъл му помогнала да изостри състезателния си инстинкт. Този принцип му позволил да осъзнае, че ако иска да помогне на хората, трябва да бъде най-добрата версия на себе си.

Ямаецът коментира и пандемията от коронавирус и забраната за спортни състезания. Той подчерта, че в никакъв случай не иска да минимизира болката, страданието и печалта, от които страда целият свят. Блейк обаче е категоричен, че човек трябва да се бори. Колкото и да е тежка ситуацията, тя има и своите светли страни. Сега хората имат уникалната възможност в живота си да натиснат копчето „Презареждане“, смята атлетът. Именно сега е моментът да пренаредим собствените си ценности и да се замислим кое всъщност е най-важно за нас. Шампионът съветва всеки да потърси начин да промени своите навици към по-добро, да укрепи отношенията си с близките и да подобри моралното си състояние.

Йохан Блейк е двукратен олимпийски шампион с щафетата на Ямайка от олимпийските игри в Лондон-2012 и Рио-2016, има и два сребърни медала на 100 и 200 м от Лондон-2012. Двукратен световен шампион от Дегу-2011 на 100 м и с щафетата 4 х 100 м.

Share Button