Еврошампионът в Риети ще бъде през 2021-а година

Европейското първенство за юноши и девойки под 18 години бе преместено за 2021-а година и остава в италианския град Риети.

Състезанието трябваше да се проведе в началото на юли 2020-а година, но поради пандемията от коронавирус, то бе отложено с една година. Италия е една от най-засегнатите страни от коронавируса.

Решението бе взето във видеоконференция на Съвета на Европейската атлетикана 7 и 8 май.

Съветът на Европейската атлетика заседава на 7 и 8 май чрез видеоконференция

Това ще бъде третото европейско първенство за тази възраст след Тбилиси, Грузия 2016 и Гьор, Унгария 2018. На последния шампионат В Гьор Александра Начева (троен скок) и Валентин Андреев (чук) спечелиха сребърни медали за България.

Добромир Карамаринов, който изпълнява длъжността президент на Европейската атлетика заяви след решението: „Радвам се, че европейското първенство за юноши и девойки под 18 години, което бе отложено през 2020-а поради пандемията от Ковид 19, ще се проведе през 2021-а в Риети. Съветът на Европейската атлетика е убеден, че в тези трудни времена е важно да подкрепим младите атлети и да им дадем възможност, да се състезават на най-високо ниво. Искам също да подкрепим и местния организационен комитет в Риети и Италия, която пострада много зле от пандемията от коронавирус.

Важно е, в тези трудни моменти да дадем силен знак на всички атлети и цялото ни атлетическо семейство, че нашият спорт трябва да продължи и ние планираме нашите състезания, за да могат те да участват и да имат цел.“

Share Button