Снимка на деня: Мирела Демирева и Лиляна Видева през 2008-а година в Бидгошч

Продължаваме да ви представяме интересни снимки от архива на списание „Атлетика“ и историята, която се крие зад всеки публикуван кадър.

10 юли 2008-а година, Бидгошч, Полша: След финала на скок височина на световното първенство за юноши и девойки под 20 години Мирела Демирева и треньорка Лили Видева показват сребърното отличие от състезанието пред българското знаме.

10 юли 2008-а, Бидгошч, Полша – Мирела Демирева и Лиляна Видева

18-годишната тогава Демирева печели среброто в дисциплината с равен резултат с победителката Кимбърли Джес (Германия) – 1.86. Фаул на 1.82 е причината Мирела да е втора, докато Джес преодолява всяка височина от първи опит.

Демирева на почетната стълбичка в Бидгошч

В това състезание има и две трети места – Лесяни Майор (Куба) и Хенелор Десмет (Белгия) също имат 1.86, но от втори опит и взимат бронзови медали.

Легендарната атлетка Ирена Шевинска, която през 2008-а е президент на полската атлетическа федерация и член на съвета на ИААФ, награждава медалистките.

Осем години по-късно Мирела завоюва сребърен медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година и бе избрана за спортист номер 1 на България.

Снимки: списание „Атлетика“

Share Button