Чехия се завръща към атлетически състезания през юни

Една от първите европейски страни, които ще се опитат да организират състезания, след пика на пандемията от коронавирус е Чехия.

Чешката атлетическа федерация заяви, че планира шест състезания през юни по програма „Завръщане към пистата“. Чешкото правителство ще отвори над 100 стадиона от 1 юни. Условията, в които ще се провеждат състезанията, е да има не повече от 50 души на стадиона. Официалното откриване на стадиона ще бъде на 1 юни на стадион „Слетище“ в град Кладно и ще бъде предавано наживо по националната телевизия.

Програмата на състезанията и подробностите около организацията ще бъдат допълнително обявени, но в Кладно ще има копе жени, гюле мъже и 300 м мъже. В трите дисциплини ще се състезават съответно чешките звезди Барбора Шпотакова, Томаш Станек и Павел Маслак.

Нетърпелива съм да участвам в първото състезание, било то и в по-ограничен състав. – споделя Шпотакова – двукратна олимпийска и трикратна световна шампионка на копие. – „Радостна съм, че ще бъда с няколко други чешки атлети на стадиона, за да открием, макар, и символично сезона дори и на дистанция един от друг.“ – добавя Барбора.

Share Button