Себастиян Коу тренира за благотворителност

Президентът на Световната атлетика лорд Себастиян Коу прекарва времето си вкъщи в Лондон. Коу провежда десетки телефонни разговори и видеосрещи в последните седмици, тъй като офисите на Световната атлетика в Монако са са затворени, а родината му Великобритания спазва мерките поради пандемията от коронавирус.

63-годишният британец поддържа форма между разговорите и срещите, като се включи и в благотворително събитие, което се нарича 2.6.

То е инициирано от организаторите на масови спортни състезания, които не могат да проведат събитията си. Така огромна сума от 4 милиарда британски лири не могат да стигнат до различнио каузи, с които тези организатори даряват чрез състезанията.

Прездизвикателството 2.6 е за пет дни да се направят някакви фзически актовности, които са свързани с чилата 2 и 6.

Коу, който е двукратен олимпийски шампион на 1500 м (1980-1984) и световен рекордьор в бяганията на средни дистанции, направи през оървите два дни няколко серии по 26 коремни преси, а във втория ден 26 километра колоездене.

Той подкрепя финансово организацията „Грийн хауз спортс“, която подпомага младежи в неравностойно положение с безплатни тренировки и съвети за физическа актовност.

Как Себастиян Коу прави коремни преси вкъщи вижте на неговия Инстаграм профил www.instagram.com/sebcoeofficial

Share Button