Европейско първенство в Париж няма да се проведе

Европейската атлетика обяви, че първенството на Стария континент няма да се проведе, както бе запланувано за 25-30 август 2020-а година.

Решението бе взето във видеоконферентна връзка на 23 април, с участието на  Местния организационен комитет и френската атлетическа федерация.

Ситуацията с разпространението на коронавируса, която не е под контрол на принуди френското правителство да забрани масови събития за неопределено време.

В официално изявление президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов заяви: „С огромно съжаление трябва да съобщя за отменянето на европейското първенство за мъже и жени в Париж през тази година. Имахме надежди, че в тези тежки времена, можем да предложим на топ атлетите голямо състезание, към което да насочат усилия това лято. За съжаление днес бяхме информирани от местния организационен комитет и френската федерация, че след консултация с френските власти е невъзможно да продължи организацията на първенството поради мерки за сигурност. Колкото и да искахме да се случи това събитие, на първо място за нас са мерките за запазване на здравето на всички включени в него – атлети, фенове, официални лица, партньори и т. н. Винаги ще правим това, което е най-добро за членовете на нашето атлетическо семейство и атлетическаат публика.“

Следващата среща на Съвета на Европейската атлетика ще бъде на 7-8 май.  

Share Button