Уолш се забалява и тренира

Двукратният световен шампион на гюле в зала Том Уолш се готви в дома си в Нова Зеландия по време на световната карантина причинена от пандемията от коронавирус.

Уолш споделя във видеоклипове в Инстаграм как тренира в гаража си с тежести, как бута огромен пикап Тойота пред дома си, как прави клекове гушнал домашния си любимец лабрадор и как прави опити на сектор близо до увеселителен парк.

Пред сайта на Световната атлетика www.worldathletics.org Уолш казва с чувство за хумор, че е непрекъснато с приятелката си Дана, на която започвал да омръзва.

Другите шеги на Том са, че пие бира за разпускане (но не Корона) и че непрекъснато се обзалага с треньора си Дейл Стивънсън.

Уолш, който е бивш строителен работник, е закупил няколко декара земя и иска да си построи нова къща там, но след като мине карантината в Нова Зеландия, на която са подложени всички жители на островната държава.

Новост за Том е и карането на колело, с което той отива до сектора за тренировка. Въпреки всекидневното каране, той поддържа килограмите си, които са 125.

Уолш спечели последните две световни титли на гюле в зала през 2016-а и 2018-а година, както и генералното класиране в „Диамантената лига“ през 2019-а.

Уолш е световен шампион на открито през 2017-а в Лондон. На последното световно първенство в Доха през 2019-а остана на 1 самтиметър до златото в най-силното състезания в историята на дисциплината. Тогава Джо Ковач (САЩ) спечели с 22.91, а олимпийският шампион Райън Краузър (САЩ) и Уолш бяха съответно втори и трети с равен резултат 22.90.

Плановета на Уолш бяха атака на олимпийската титла, защитата на златото на световното първенство в зала и отново спечелване на генералнотио класиране за „Диамантената лига“.

Засега всичко е замразено поради спиране на спортните състезания по целия свят.

Share Button