Снимка на деня: Христо Стоичков награждава призьорите в Койнаре през 2012-а година

Продължаваме да ви представяме интересни снимки от архива на списание „Атлетика“ и историята, която се крие зад всеки публикуван кадър.

Най-добрият български футболист за всички времена Христо Стоичков награждава призьорките в бягането при жените на XX-ия мемориален пробег „Димитър Върбанов – Митето“ през лятото на 2012-а година.

На снимката Стоичков е кмета на град Койнаре Данаил Тоновски и едни от най-добрите ни атлетки в бяганията, отляво: Милка Михайлова, Силвия Дънекова, Анета Кръстева, Ивета Бонова и Ивета Мицова.

Христо Стоичков в Койнаре през 2012-а

Юбилейното издание на състезанието в малкото северозападно градче събира политици, известни спортисти, деятели и стотици бегачи от България и чужбина. Стоичков уважава пробега с присъствието си, а през 2019-а наблюдава два дни балканския шампионат в Правец на 2-3 септември.

Христо Стоичков (в средата) на балканския шампионат в Правец през 2019-а

Организаторите от „Спартак“ – Койнаре продължават да организират състезанието, но XXVIII-ото издание, което трябва да се проведе през 2020-а, е застрашено поради световната пандемия от коронавирус.

То бе обявено първо за 21 март, отложено за 1 май, а сега организаторите се надяват да се проведе в първата възможна дата след падането на забраната за провеждане на спортни мероприятия.

Снимки: Списание „Атлетика“ и Илиан Телкеджиев

Share Button