Живко Петков се ожени по време на извънредното положение

Един от най-добрите атлети в тройния скок от близкото минало – Живко Петков сключи брак по време на извънредното положение в България.

32-годишният Живко се ожени за приятелката си Ива на церемония София на 3 април.

Поради извънредното положение в страната, създадена от световната пандемия от коронавирус, масовите прояви са забранени, а на сватбата присъстваха само кумовете – бившият атлет Илия Илиев и певицата Мина Пенкова. Сватбата бе планувана за 3 май в родния град на Живко – Сливен с голямо празненство, но то се отлага за по-късен етап.

Петков е бронзов медалист на троен скок от световното първенство за юноши под 18 години в Маракеш, Мароко през 2005-а година и вицешампион на Европа за младежи под 23 години в Каунас, Литва през 2009-а година.

Личният рекорд на младоженеца на троен скок е 16.69 (16.81 с вятър над допустимото 2.7 м/с), а десетки пъти той е представял България на големи шампионати. 

След активната си състезателна дейност Петков се отдаде на треньорската професия. Той се грижи за кондицията на десетки малки футболисти от клуб „Национал“.  Заедно с Илия Илиев е един от основателите на атлетически клуб „Хай Левъл“ – София, който вече има активни състезатели, а Живко, освен вицепрезидент, е един от треньорите в клуба.

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com желае много здраве, щастие, любов и късмет на младото семейство!

Share Button