Лавийени скочи 5.61 у дома

Олимпийският шампион на овчарски скок от Лондон 2012 Рено Лавийени е активен по време на изолацията, която е наредена от правителството на Франция заради епидемията от коронавирус.

33-годишният франзуцин си стои вкъщи, докато залите и стадионите са затворени за тренировки, но е един от малкото щастливци, които имат скочище у дома.

Рено направи импровизирано състезание в къщата си в градчето Периньо ле Салив и постигна 5.61 с разбег от 20 метра.

През февруари Лавийени скочи последователно от първи опит 5.80-5.87 и 5.94 на турнира в зала, който той организира в Клермонт-Феран. След няколко дни той победи на шампионата на Франция в зала в Лиевен с 5.80, което е неговто 150-о състезание в кариерата над тази височина.

Рено е актививен и в социалните мрежи, като публикува клипове и снимки, как тренира в къщата си с автомобилни гуми, със съпругата си и малката си дъщеря.

Ето как тренира Лавийени у дома:

https://www.instagram.com/p/B-XQQRaodhl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

През тази зима Арманд Дупландис (Швеция) подобри световния рекорд на Лавийени от 6.16 и постигна 6.17 и 6.18.

Въпреки засилените мерки за социална изолация и спиране на спортните събития по света, европейското първенство по лека атлетика в Париж от 25 до 30 август все още стои в календара, а Лавийени се надява да се състезава там пред собствена публика.

Скокът на Лавийени на 5.61 вкъщи:

https://www.instagram.com/p/B-kUsa7IIiT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Share Button