Run Bulgaria: График на състезанията в извънредното положение

Извънредното положение в България бе удължено до 13 май 2020-а година поради епидемията от корона вирис, а до тогава всички масови спортни събития, каквито са състезанията на „Рън България“, са забранени.

В тази връзка, след консултация с домакините на „Рън България“, се отлагат пет от пролетните състезания на движението в Луковит, Поморие, Дупница, Цариброд (Сърбия) и Бистрица.

Дата на първото състезание в Луковит бе промена вече веднъж от 22 март на 1 май, но втората дата също не е подходяща за провеждане на състезание в условията на извънредното положение.

Всички организатори от веригата запазват желанието си за провеждане на състезанията, а регистрираните бегачи запазват правото си на участие.

Най-вероятните дати за провеждане на бяганията ще бъдат след 1 юли, а трите състезания през есента са Пазарджик (5 септември), Маратон Кюстендил (20 септември) и Студентски град рън (27 септември), като датата на последното състезание ще бъде променена с оглед на преместването на Маратон Плевен на 27 септември.

Датите на състезанията от „Рън България“ ще се съобразят и новият спортен календар на Българска федерация лека атлетика, който също ще бъде оповестен след падането на извънредното положение в България.

Дотогава бъдете здрави, тренирайте безопасно в домашни условия или сами навън без да нарушавате правилата!!!

Share Button