На този ден … е роден Добромир Карамаринов

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов е роден на 26 март 1958-а година.

Карамаринов е президент на БФЛА, както и на Асоциацията на балканските атлетически федерации. Ден пред да навърши 62 години на 25 март той оглави и Европейската атлетика, след като нейния президент Свен Арне Хансен получи тежък здравословен проблем.

Добромир Карамаринов е бивш национален състезател на 400 м с препятствия. Завършил е две висши образования. Работил е като треньор в Габрово и е ръководил спортно дружество „Янтра“. От 1994-работи в БФЛА, а от 2004-а година е президент на организацията. През 2010-а година става президент на Балканската атлетическа асоциация, която е със затихващи функции, но за няколко години тя става най-силната регионална атлетическа организация с 21 страни членки в началото на 2020-а година.

Добромир е избран за първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация през 2015-а и през 2019-а година след няколко години работа в различни структури на тази организация.

През 2019-а той влиза и в Съвета на Световната атлетика, което го прави най-влиятелният българин в света на атлетиката.

Последният брой на списание „Атлетика“ също е посветен на рожденника.

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com желае много здраве, късмет, ползотворна работа и успехи във всички начинания на Добромир Карамариновв личен и професионален план!

Share Button