Карл Люис предложи интересен вариант за олимпийските игри

Носителят на девет златни олимпийски медала в атлетиката Карл Люис призова атлетическият сезон да бъде отменен, а планираните за края на юли и началото на август Олимпийски игри в Токио да бъдат отложени за 2022 година, защото пандемията от коронавирус ще убие хиляди.

В телефонно интервю за Ройтерс той сподели, че е по-добре летният сезон в атлетиката да не се проведе и да се съсредоточим към Световното на открито през 2021 г. (б.а. което ще се проведе в САЩ).  

Не смятам, че Олимпийските игри ще се проведат, но трябва да се подготвяме”, сподели американската атлетическа легенда.

Люис смята, че най-правилното решение е Игрите да не бъдат отлагани с месеци или 1 година, а да се проведат през 2022 г.: “Можем да ги преместим след две години и да имаме Зимни и Летни олимпийски игри в една година, както е било. Това ще даде на нас (атлетиката) да имаме голям шампионат всяка година в следващите четири години. Може да имаме две световни първенства (2021 и 2023) между Олимпиадите (2022 и 2024 в Париж).“

Според него едно такова преместване на Олимпиадата от 2020 за 2022 г. дори няма да си пречи със Световното първенство по футбол, което предстои в Катар през 2022 г., тъй като по график то трябва да се проведе през ноември и декември.  

Според американската легенда отмяната на Олимпийските игри не е опция: “Твърде голямо събитие е за всеки, за да не го има. Спортистите заслужават да имат това събитие.

sportal.bg

Share Button