Томас Рьолер е в добра форма

Олимпийският шампион на копие Томас Рольор е готов да защитава титлата си, ако олимпийските игри в Токио се проведат.

Германецът бе на подготвителен лагер в Белек, Турция в началото на март, но глабалната пандемия от коронавируса го принуждава да се завърне в родината си спешно.

Германското правителство взе мерки за органичаване на пътуванията, както повечето европейски страни, сред които и затваряне на границите на страната и Рьолер се прибира в Йена, където живее.

Самолетът ни бе в 7:30 часа на 14 март от Анталия до Лайпциг, но от летището обявиха, че от 8:00 часа няма да има повече полети“ – споделя Томас за пътуването си до вкъщи. – „Опаковахме си багажа и отидохме на летището още предишната вечер и там прекарахме ноща. Следяхме обстановката в Европа и света през цялото време, но бяхме изненадани от светкавичното развитие на пандемията. За късмет успяхме да излетим заедно с други атлети и треньори, които бяха с нас в Белек.

Роьлер напуска Глобал Спорт Арена в Белек набързо и забравя част от копията си. Сега е поръчал нови копия по интернет.

Щастлив съм, че съм вкъщи при семейството ми и в позната обстановка. Как ще продължим подготовката си? Не трябва да си затваряме очите пред реалноста и мисля, че трябва да бъдем готови за още ограничения.“

Рьолер счита, че двете седмици тренировка в Белек ще му бъдат от полза в следващите тренировки. В Йена Мондо – един от партньорите на МОК е инсталирал няколко пътеки за засилване при мятането на копие и Рьолер ще тренира там.

Ако епидемият отшуми и спортният календар се възстанови Рьолер има за цел да защити олимпийската си титла, както и европейското злато от Берлин 2018.

Последното състезание на германеца бе в квалификациите на световното първенство в Доха, където със 79.23 той не можа да стигне до финала на дисциплината.

В социалните мрежи Рьолер казва, че е във форма за над 90 метра и иска да атакува националния си рекорд от 93.90, който постигна през 2017-а година.

Share Button