Поморие започна атлетическата година със състезание по спортно ходене

Община Поморие, СК „Атлет 2004“ – Поморие и БФЛА организираха турнир по спортно ходене на 7 март 2020-а година.

Това бе началото на атлетическите събития в община Поморие, която ще бъде домакин на семинар и занимания по Детска атлетика и кръг от веригата „Рън България“  през април, а общото събрание на Българска федерация лека атлетика също ще бъде в курортния град през май месец. Талантливи деца атлети от Поморие ще участват и на спортен лагер организиран от БФЛА и ММС през септември в Кюстендил.

Турнирът по спортно ходене в Поморие събра десетки ходачи от 9 клуба от цялата страна.

Състезанието бе и селекция за балканския шампионат по спортно ходене в град Ивано-Франковск, Украйна на 14 март.

Ето и победителите в различните възрастови групи:

При юношите под 18 години на 10 км първи е Георги Георгиев (СКЛА „Добруджа“) с 1:00:20 ч.

На 2 км при момчетата до 16 години победата бе за Кристиян Иванов (СКЛА „Шумен“) с 11:33 мин. При момичетата в тази възрастова група победата е за Илияна Борисова (СКЛА „Шумен“) с 11:38 мин.

 На 10 км при юношите до 20 години първи е Теодор Куртев (СКЛА „Шумен“) с 58:02 мин. В същата възрастова група при девойките на 10 км спечели Алтен Атанасова (СКЛА „Добруджа“)  57:45 мин.

На 5 км девойки до 18 години победи Александра Бекярова (СКЛА „Добруджа“) с 29:28 мин.

Победата при мъжете на 10 км е за Йордан Димитров (СК „Атлетик“91 В.Търново) с 56:09 мин. При жените на същата дистанция първа е Мария Ангелова (СК „Мизия“) с 1:03:28 мин. Призьорите бяха наградени от Иван Алексиев, кмет на община Поморие и Диан Дражков, спортен директор на БФЛА.

Share Button