Новият брой на списание „Атлетика“ с пълен обзор на 2019 година

Брой номер 118 на списание „Атлетика“ излиза на 4 март с пълен обзор на 2019-а година.

Авторите на списанието са направили анализ на всички видове дисциплини за миналата година. Публикувани са също световните и българските ранглисти за 2019-а.

Корицата на списанието е посветена на Добромир Карамаринов – президент на БФЛА (Българска федерация лека атлетика) и АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), който през септември 2019-а година стана първият българин член на съвета на Световната атлетика. С позицията си на първи вицепрезидент и на Европейската атлетика той става и един от най-влиятелните хора в света на леката атлетика.

В края на 2019-а и началото на новата година успехите на българските атлети бяха забелязани от спортните експерти, като много от тях намериха място в различни класации, а Ивет Лалова-Колио зае второ място в анкетата за Спортист на България за 2019-а. Тези признания на българсите атлети също са тема в списанието.

Две от най-големите имена в историята на леката атлетика – Харисън Дилард и Питър Снел починаха в края на 2019-година. Обзор на кариерите и живота им също може да се намери в новия брой на списанието, както и много други новини.

Плакатът в броя е на Арманд Дуплантис – 20-годишният шведския феномен, който вече две пъти подобри световния рекорд на овчасрки скок с 6.17 и 6.18.

Share Button