Наследник на олимпийски шампион скочи 2.13 м на 15 години

Олимпийският шампион в скока на височина от Игрите през 2004 г. шведът Стефан Холм има талантлив наследник.

Мелвин Лайк Холм върви уверено по стъпките на именития си баща и дори го изпреварва. На 15 години резултатите му са по-силни от тези на Стефан Холм.

В събота на турнир в Швеция талантливият младеж преодоля 2.13 м.

Мелвин Лайк загатна за възможностите си още миналата година, когато изненадващо стана трети на националния шампионат на Швеция за мъже, макар да бе едва на 14 години. Тогава той преодоля 2.09 м, подобрявайки рекорда на страната си за юноши до 16 години (принадлежащ до този момент на друг легендарен шведски скачач – Патрик Сьоберг – 2.07 м).

Самият Стефан Холм е явление в скока на височина. Олимпийски шампион, сребърен медалист от световно първенство, четирикратен световен шампион в зала, сребърен и бронзов медалист от европейско първенство, двукратен европейски шампион и сребърен медалист в зала. Личните му резултати са 2.37 м на открито и 2.40 м в зала. Шведът влезе в историята с това, че височината, която преодоля, бе с цели 59 сантиметра повече от ръста му: той е висок 1.81 м, а има лично 2.40 м.

Стефан Холм бе трениран от своя баща. Традицията се предава по наследство, защото сега пък той тренира малкия Мелвин Лайк. И както се вижда, доста успешно.

Share Button