Тихомир Иванов, Мирчева и Ефтимова започват състезателната година на националния шампионат в зала

Трима от най-добрите ни атлети ще участват на националния шампионат на 1-2 февруари в зала „Асикс арена“ в София.

Атлет номер едно на България за 2017-а година Тихомир Иванов ще направи първия си старт за годината във втория ден на състезанието – 2 февруари. Иванов е финалист от олимпийските игри в Рио 2016, а през миналата година спечели световната студентска титла, трето място във финала на „Диамантената лига“ и четвърта позиция на европейския шампионат в зала.

Милица Мирчева

Милица Мирчева, която бе обявена за най-добрата българска атлетката в бяганията на дълги разстояния за втора поредна година, ще бяга 3000 м също на 2 февруари (неделя). Основната цел на Мирчева през 2020-а година е квота за олимпийските игри в Токио в дисцилината маратон. През 2016-а година Мирчева бе първата българка в историята участвала в маратон на олимпийски игри.

Инна Ефтимова

Инна Ефтимова също има участие в олимпийски игри през 2008-а, а тя започва олимпийската си кампания с 60 м в зала.

Сред записаните в националния шампионат са и националния рекордьор на гюле Георги Иванов, който лекуваше травма, най-бързият юноша Веселин Живков и Милена Миткова, която вече започна сезона с 6.23 на скок дължина.  

Шампионатът ще бъде селекция и възможност за покриване на нормативи за балканските шампионати в зала за юноши и девойки под 20 години, както и за мъже и жени, който ще се проведат в Истанбул.

Програмата на националния шампионат в зала може да видите тук

Share Button