Миткова с 6.23 в Чехия, Патъров с 8.06 във Великобритания

Двама от националните ни състезатели записаха първите си стартове за годината.

Милена Миткова постигна 6.23 в скока на дължина в град Нехвижди, Чехия на 22 януари, където зае трето място. Състезанието бе отборно с интересен регламент: колко сантиметра от личния си рекорд ще постигнат скачачите. Миткова има лично постижение от 6.45 и в зала, и на открито, а заедно с партньорите й печели по този показател в Чехия, тъй като е само на 22 сантиметра от рекорда си.

Целите на Миткова през тази година са нормативите за европейското първенство в Париж – 6.60 и олимпийските игри в Токио – 6.82. Милена участва на предишното европейското първенство в Берлин през 2018-а, когато се класира по ранглиста.

Хърделистът Кристиан Патъров, който от есента на миналата година учи във Великобритания записа 8.06 на 60 м с препятствия на 11 януари.

Това е второ постижение в българската ранглиста за сезона след 7.84 на Станислав Станков. Патъров се състезава в атлетическата зала на град Лоубороу, където се намира университът, в който учи.

През миналата година състезателят на Румяна Ценова се класира на полуфиналите на 110 м с препятствия на европейското първенство за юноши и девойки в Бурос, Швеция с 13.75 (но със силен попътен вятър). Нормата за еврошампионатът в Париж на 110 м с препятствия е 13.90.

Share Button