Квартети на „Вая 94“ – Бургас и „Локомотив“ – Пловдив са шампиони на щафетите

Отборите на „Вая 94“ от Бургас при юношите и „Локомотив“ от Пловдив при девойките са шампиони на щафетите на националния шампионат за младша възраст, който се провежда на 18-19 януари в зала „Асикс арена“ в София.

Щафетното бягане на 4х200 м бе последната дисциплина в първия ден на състезанието – 18 януари.

Атлетите на „Вая 94“ спечелиха титлата в солово бягане в шоследната серия, след като трите други отбори отпаднаха от борбата за титлата. Квартетите на „Дунав“ – Русе и Сливен не завършиха поради контузени състезатели, а Черно море Атлетик – Варна бе декласиран след изпускане на палката. Останали сами бургазлии в състав Стелян Мъглов, Тодор Тодоров, Валери Вълков и Димитър Димитров записаха 1:35.94. В предишната серия КЛАСА – София заслужиха сребърните медали с 1:37.62, след като Павел Шияков издържа на атаката на Радослав Пенев от „Супер спорт“ – Варна – 1:37.62.

При девойките най-успешният клуб на състезанието „Локомотив“ взе поредното злато в състав: Александра Коларова, Петя Софийска, Йоана Георгиева и Пламена Миткова. Това бе и втори златен медал за Пламена Миткова (злато на скок дължина), а Коларова (сребро на 60 м) и Георгиева (сребро на скок дължина) прибавиха още едно отличие към другите си медалите. Второто място е за „Супер спорт“ – Варна с 1:48.44, а трето е за „Атлетик“ – София, където бяга шампионата на 400 м Христина Спасова. Времето на брозновия квартет бе 1:48.73.

Share Button