Иван Иванов е спортист на община Панагюрище за 2019-а година

17-годишният талант в атлетиката Иван Иванов бе избран за спортист на община Панагюрище, а неговата наставничка Катя Кроснарова за треньор номер 1.

Комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт към Общински съвет – Панагюрище оповестиха имената на десетте най-успели спортисти в община Панагюрище през 2019 година на 2 янураи 2020.

Резултатите от гласуването в анкетата определиха Спортист на годината да е лекоатлетът Иван Минков Иванов от КЛА „Оборище“, който е събрал 45 точки.

Катя Кроснарова (в средата) с Иван Иванов (в ляво), Даниел Немски (в дясно) и малки атлети от КЛА „Оборище“ – Панагюрище

Иван е рекордьор на България за 2019 и златен медалист на десетобой при 18-годишните.

Той спечели и златни медали на 400 и 800 м на националните шампионати за юноши и девойки в зала под 18-години. В битката при юношите и девойките под 20-години стана вицешампион на 800 м и на многобой зала, като попълни колекцията си с отличия с още два сребърни медала.

Освен тези победи има бронзов медал на 800 м лято при 18-годишните, сребърен медал и е вицешампион на „Кънтри крос“ 6 км. под 20-годишните; шесто място на Балкански шампионат на 800 м в Истанбул, Турция; шесто място Балкански шампионат на 6 км,отборно – Беране, Черна гора.

На шесто място в класацията е многобоецът Даниел Немски, който също се подготвя при Катя Кроснарова.

Share Button