Малайка Михамбо и Никлас Каул бяха избрани за спортни личности на годината в Германия

Двама от световните шампиони по лека атлетика в Доха, Катар – Малайка Михамбо (скок дължина) и Никлас Каул (десетобой) бяха избрани за спортни личности на 2019-а година в Германия на церемония, която се състоя 15 декември в курорта Баден-Баден.

През 2013-а година отново двама атлети заслужиха този приз, когато Кристина Обегфьол (копе) и Роберт Хартинг (диск) бяха избрани за най-добри спортисти в една от най-спортните нации в света.

Михамбо изпревари триатлониската Анне Хауг, а бронзовата медалистка на 3000 м стипълчейз от световното в Доха Геза Фелитаз Краузе е трета в тази класация.

Малайка Михамбо

Михамбо не допусна загуба през 2019-а година, а постижението с което спечели световната титла – 7.30 бе обявено за най-силното при жените от всички дисциплини.

Наградата на Михамбо връчи олимпийската шампионка на скок дължина пт 1992-а и 2000-а година Хайке Дрехслер.

Каул, който спечели престижния десетобой в Доха, получи статуетката си от Франк Бусеман – олимпийски вицешампион на десетобой от Атланта 1996.

Никлас Каул

Никлас спечели титлата в Доха с 8691, като нанесе решителния удар за златото в деветата дисциплина копието с резултата 79.05, а на 1500 м също победи с 4:15.70.

В челната тройка след Каул се наредиха триатлонецът Ян Фродено и ски скачачът Маркус Айсенбихер.

Share Button