Ивет Лалова-Колио е втора в класацията “Спортист на 2019 година”

Ново признание получи най-добрата ни атлетка на церемонията  “Спортист на 2019 година”, която бе на 19 декември в зала „Асикс Арена“ в София.

Ивет бе позиционирана на второ място в анкетата на спортните журналисти, а първото място бе за биатлониста Владимир Илиев.

Стауетката на Ивет бе връчена от олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова. Лалова-Колио получи и „Наградата на публиката“.

Лалова-Колио отново бе в елита на световния спринт през 2019-а и се класира за финал на 200 м на световното първенство в Доха, както и завоюва множество победи за националния отбор.

Ивет бе подкрепена на церемонията от цялото си семейство – съпруга Симоне, майка й и баща й Лиляна и Мирослав, както и сестра и Ани.

В началото на седмицата на 16 декември 35-годишната спринтьорка бе удостоена за пети път с приза „Атлет на България“ в анкетата на списание „Атлетика“. Ден по-късно (17 декември) тя спечели категорията за шампионско дълголетие на фондация „Български спорт“.

Още един атлет от националния отбор на България взе престижна награда. Християн Стоянов е победител в анкетата „Спортист с увреждания“, след като спечели световната титла на 1500 м при параолимпийците през тази година.

Статуетката на спортист номер едно на България Владимир Илиев връчи световната рекордьорка на скок височина и президент на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Самият Илиев не присъства на церемонията, а наградата му получи олимпийската ни шампионка на биатлон Екатерина Дафовска, която е президент на федерацията по биатлон и майка на най-добрия ни атлет в бяганията на средни и дълги разстояния – Мартин Проданов.

Челната десетка в класацията “Спортист на 2019 година”:

 1. Владимир Илиев, биатлон
 2. Ивет Лалова, лека атлетика
 3. Григор Димитров, тенис
 4. Божидар Андреев, вдигане на тежести
 5. Тайбе Юсеин, борба
 6. Радослав Панталеев, бокс
 7. Алберт Попов, алпийски ски
 8. Кубрат Пулев, бокс
 9. Мария Оряшкова, самбо
 10. Боряна Калейн, художествена гимнастика

Победител в анкетата „Треньор на годината“:

1. Весела Димитрова (художествена гимнастика)

Победител в анкетата „Отбор на годината“:

1. Национален ансамбъл (художествена гимнастика)

Победител в анкетата „Спортист с увреждания“:

1. Християн Стоянов (лека атлетика)

„Награда на публиката“:

 1. Ивет Лалова (лека атлетика)
Share Button