Атлет на България 2019: Талантите от „А1 атлетика за младежи“ бяха наградени от БФЛА и партньорите й

Боян Хаджитодоров и Яна Стоева, които спечелиха веригата за млади атлетически таланти „А1 атлетика за младежи“, бяха наградени на церемонията за „Атлет на годината“ на 16 декември в София.

Двамата 13-годишни атлети получиха екипировка от БФЛА и подаръци от А1 и Първа инвестиционна банка – едни от основните партньори на българската атлетика.

Атлетите от клуб КЛАСА застанаха редом с атлет номер на България Ивет Лалова-Колио и Валентин Андреев – „Изгряваща звезда“ на българската атлетика и „Любимец на феновете на списание „Атлетика“.

Хаджитодоров победи във веригата състезания „А1 атлетика за младежи“ без проблеми, спечели националната титла на трибой през зимата и взе сребърен медал на четирибой през лятото.

Стоева оглави генералното класиране във веригата с минимална преднина във финалния кръг в Студентски град на 22 септември, а на 18 май взе златото на четирибой на националния шампионат.

Боян и Яна се готвят усилено за зимните състезания на 2020-а година, когато ще участват в шампионатите за момичетата и момчета под 16 години.

Share Button