Атлет на България 2019: Ивет с признание от партньорите на БФЛА, Карамаринов награди министър Кралев

Ивет Лалова-Колио бе наградена за пети път за „Атлет на България“ на церемония в столичния хотел „Метрополитън“ на 16 декември.

Наградата й бе връчена от министъра на Младежта и спорта Красен Кралев, а президентът на БФЛА Добромир Карамаринов поздрави всички за успешната година в която имаме еврошампион в зала в лицето на Радослава Мавродиева (гюле), световен студентски шампион в скока на височина – Тихомир Иванов и двукратна балканска шампионка и седма в света на 200 м Ивет Лалова-Колио. Ивет покри и две квоти за предстоящите олимпийски игри в Токио 2020. За нея това ще е петата олимпиада. Мирела Демирева също стана финалистка в скока на височина на шампионата на планетата в Доха. Карамаринов благодари специално на министър Кралев за подкрепата, която държвата оказва на олимпийски спорт №1. Той отдаде значимото и на партньорите на БФЛА, които за поредна година помагат да водещия български спорт. Успешното провеждане на Балканиадата в Правец също бе сред акцентите в изказването на Карамаринов по време на церемонията.

Годината беше нормална. Имахме радости, имахме и моменти, в които ни се искаше да бъде по-добре, коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Когато имаш европейска шампионка, млади таланти, когато имаш имена като Мирела Демирева, Габриела Петърова, Тихомир Иванов, и когато имаш Ивет Лалова, е успех. Ивет е феномен заради много неща – с резултат, времето, през което бяга, феномен от медицинска гледна точка и ние сме горди, че атлетиката има Ивет, каза в словото си президентът на БФЛА.

Карамаринов награди министър Кралев от името на Балканската атлетика за приноса в развитието и популяризирането на спорта в региона.

Ивет Лалова бе уважена и от партньорите на БФЛА. Водещата ни атлетка бе наградена от А1. Тя получи атрактивна награда лично от Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на А1.

Ивет е уникален атлет и човек. Освен публичния образ, които всички вие и ние виждаме искам да разкрия, че Ивет е участвала в разговори и срещи с наши колеги от А1. Всички бяха впечатлети от нея. Няма как да си толкова добър в спорта ако не си изключително дисциплиниран и отговорен. Изминалата 2019-а бе страхотна за атлетиката. Благодаря, че А1 е част от леката атлетика в България. Честито Ивет и продължавай да ни радваш„, заяви при награждаването Илияна Захариева.

Лалова бе наградена от Илона Станева от Fibank.

Имаме страхотна година за атлетиката. Честито на Ивет и за нейните страхотни постижения. Мисля, че няма българин, които да не е гледал световното в Доха и да е преживявал всичко, което се случваше там и най-вече изявите на Ивет. За мен е чест от името на Първа инвестиционна банка да подкрепя за поредна година българския спорт и в частност леката атлетика. Знаете Fibank е банката която подкрепя спорта. Чудесно е да знаем, че има приемственост. Пожелавам на младите атлети да продължават все така целеустремено. Желая ви още по-големи успехи през 2020 година. Най-вече бъдете здраве и ни накарайте отново да се гордеем с вас„, заяви Илона Станева при награждаването на Ивет.

Младите таланти Валентин Андреев, Боян Хаджитодоров и Яна Стоева бяха зарадвани с награди и от Fibank, чрез Илона Станева. Тя награди и Добромир Карамаринов за приноса му за развитието на българската алтетика.

Share Button