Атлет на България 2019: Ивет Лалова получи пети приз за „Атлет на годината“

Ивет Лалова-Колио получи петата си статуетка за Атлет на България на 16 декември в София.

Спринтьорка беше избрана за №1 за 2019 г. в традиционната анкета на списание “Атлетика“. Церемонията събра в хотел „Метрополитън“ много спортни журналисти, атлети, деятели, както и президента на БФЛА и АБАФ, и член на Съвета на Световната атлетика и първи вице на европейската Добромир Карамаринов, Красен Кралев, министър на Младежта и спорта. Специални гости от страна на парнтьорите на БФЛА бяха Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на водещия български телеком А1 и Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на най-голямата българска банка – Fibank.

Шампионът в хвърлянето на чук от Европейския младежки олимпийски форум Валентин Андреев беше награден и с приза за “Изгряваща звезда” на годината на церемонията. Балчиклията връчи и специален часовник от името на своя клуб СКЛА Черно море – 2005 – Балчик на президента на Българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Победителите във веригата състезания „А1 Атлетика за младежи“ за 2019 г. Боян Хаджитодоров и Яна Стоева също бяха отличени.

Андреев, Хаджитодоров и Стоева получиха последен модел смарт устройства от А1, като честа да им ги връчи имаше Илияна Захариева.

През 2019-а Ивет Лалова-Колио се класира седма във финала на световното първенство в Доха, Катар, победи на 100 м и 200 м на европейското отборно първенство и на балканския шампионат, и заслужи олимпийски квото в двете дисциплини за игрите в Токио през 2020-а/

Ивет е печелила анкета на списанието през 2004-а, 2005-а, 2008-а и 2012-а.

Share Button