Атлетика 117 излезе от печат

Новият брой на списание „Атлетика“ вече е наличен за всички любители на „Царицата на спортовете“.

Ивет Лалова-Колио е за пети път Атлет на България в анкетата на списанието и заслужено отново е на корицата.

Едно напълно заслужено признание след победите на чаровната ни спринтьорка за националния отбор на европейкото отборно първенство и балканския шампионат, както и достойното представяне в международните турнири. Ивет участва успешно и на седмото си световното първенство в Доха, където достигна до финала на 200 м.

Много от другите ни атлети също завоюваха престижни класирания през годината, като започнем от европейската титла на гюле в зала на Радослава Мавродиева, преминем към призовите места на Мирела Демирева в „Диамантената лига“, световното злато на скок височина на Тихомир Иванов на Универсиадата, успехите на младите ни таланти Александра Начева (троен скок) и Валентин Андреев (чук), и завършим с националните рекорди в бяганията на дълги разстояния на Милица Мирчева.

Класирането в анкетата отразява и припомня тези най-големи успехи на българската атлетика през годината.

Исторически факт за българската атлетика бе и избирането на президента на БФЛА Добромир Карамаринов в съвета на Световната атлетика на конгреса на организацията в Доха в края на септември. За първи път в 107-годишната й история българин влиза в ръководството й, което е огромно признание за България. Историята на Световната атлетика (ИААФ) – една от най-мощните спортни организации също е една от темите в този брой.

Най-вълнуващото и значимо атлетическо състезание в България за 2019-а година бе балканския шампионат в Правец, на които участваха 19 страни. Екипът на списанието припомня страхотната атмосфера, както и запомнящите се резултати и отличните български изяви на това състезание.

Друга основна тема е световното първенство в Доха, Катар. Това бе най-силното първенство в летописа на тези шампионати, които датира от 1983-а година. Резултатите на всички медалисти, интересни факти и биографии на топ атлетите ще върнат феновете на атлетиката в Катар, за да си припомнят вълненията на най-голямото спортно събитие в света за годината.

Краят на активния атлетически сезон винаги е съпътстван с много награждавания и освен атлет на България, бяха обявени атлетите на света, Европа и Балканите. Новият брой на списание „Атлетика“ е отделил внимание на много от тях като Мария Ласицкене, Елиуд Кипчоге, Ярослава Махучих и други герои от атлетическата 2019-а година.

Ретроспекция и анализ на българските маратони и последните национални шампионати за годината са също на страниците на този  брой.

Share Button